Nieuws

Windows 7 krijgt zes versies

Ondanks de kritiek op de vele uitgaves van Vista, komt ook opvolger Windows 7 in zes verschillende versies. Wel benadrukt Microsoft dat de Home Premium- en de Professional-editie de twee voornaamste zijn.

"We gaan ons concentreren op twee versies", verklaart Microsofts senior vicepresident Bill Veghte tegenover onze collega’s van CNet. Die versies zouden meteen goed zijn voor tachtig procent van alle Windows 7-computers.

De zes uitvoeringen zijn ongeveer identiek aan het huidige Windows-model: Starter, Home Basic, Home Premium, Professional, Enterprise en Ultimate. Wel is er een andere strategie. Zo is Starter enkel bedoeld voor opkomende markten en mikt Home Basic op een laag budget.

Verschillende markten
De reden dat er zo veel versies zijn, heeft volgens Microsoft te maken met het feit dat Windows in verschillende markten opduikt. Zo is er een goedkope versie van Windows nodig in de vorm van Starter en Home Basic. Anderzijds beschikt Ultimate over alle functies voor wie daar behoefte aan heeft. Wat de precieze meerwaarde van die versie is, heeft Microsoft nog niet bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business