Nieuws

TeleLinq neemt deel Avaya over

 

De Antwerpse integrator TeleLinq neemt een stuk van communicatiespecialist Avaya over. Ook 38 medewerkers van Avaya maken de overstap. Daarnaast zou Avaya wel nog een 20-mensen ontslaan. De wijzigingen bij Avaya kaderen in de overgang naar een puur indirect model. Met name de Tenovis-activiteiten die Avaya enkele jaren geleden verwierf, passen niet in dat indirect model.
 
Toen eind vorig jaar bekend raakte dat Avaya een collectief ontslag overwoog, ging de directie nog uit van 65 ontslagen. Uiteindelijk zou het dus bij een 20-tal naakte ontslagen gaan, terwijl een kleine 40 mensen kunnen overstappen naar TeleLinq. Daarbij zou het niet alleen gaan om mensen die zich met de Tenovis-business van Avaya bezig houden, maar ook om personeelsleden die ingezet werden voor installatie en onderhoud van Avaya-materiaal. De personeelsleden die de overstap maken naar TeleLinq, krijgen één jaar garantie op werk. Worden ze toch voor die tijd afgedankt, dan vallen ze onder het sociaal plan dat Avaya met de vakbonden afsprak.
 
Met deze overname is TeleLinq niet aan zijn proefstuk toe. Het bedrijf nam eerder al onderdelen van Siemens Enterprise Communications, NextiraOne en van Bosch Security Projects over. TeleLinq is een overkoepelend geheel boven bedrijven als Nextel, Newtel, SieCom en SecuriPoint. Voor de overgenomen business zou ook een nieuw bedrijf onder de Telelinq-koepel worden opgezet. Samen met de personeelsleden krijgt Telelinq ook een groot aantal contracten van Avaya, met name om Tenovis-contracten bij een aantal overheidsdiensten.
 
Momenteel weigeren zowel Telelinq als Avaya commentaar te geven op dit nieuws. Bij Telelinq heet het dat commentaar voorbarig is, bij Avaya worden vragen om informatie niet beantwoordt.
 
Door onderdelen van zijn activiteiten over te laten, wil Avaya zich concentreren op de meer rendabele contracten, en minder op installatiewerk en onderhoud. Een en ander kadert ook in de plannen van Avaya om te evolueren naar een puur indirect model, waarin maximaal met partners wordt samengewerkt.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business