Nieuws

Tech Data verdeelt Zyxel

Netwerkenspecialist Zyxel sloot een distributieovereenkomst met Tech Data. Zyxel wil via Tech Data vooral de KMO-markt bewerken, met zijn portefeuille van meer dan 250 producten.

Zyxel startte, net als Tech Data, twintig jaar geleden. Vanuit Taiwan startte het bedrijf als modemfabrikant en is nu één van de belangrijkste leveranciers van DSL routers. Het bedrijf eist ook een hoofdrol op in de ontwikkeling van nieuwe trends op het vlak van triple play, quality of service, netwerkbeveiliging en netwerkbeheer. Het bedrijf verkoopt zijn producten onder meer aan telecom operatoren, maar vindt nu de tijd rijp om zijn oplossingen ook in de KMO-markt te plaatsen. “Hier ligt een groot potentieel,” zegt managing director Albert Lee van Zyxel Benelux. “De huidige leveranciers van netwerkoplossingen zijn ofwel gericht op enterprise of op small office/home office. Wij bieden specifieke oplossingen voor de KMO.” Volgens Zyxel hebben kleine en middelgrote ondernemingen dezelfde behoeften aan netwerkbeveiliging als grote bedrijven. “Speciaal voor hen ontwikkelden we een compleet nieuw platform met zeer robuuste beveiligingsmogelijkheden.” Een van de nieuwe toevoegingen aan het gamma is de ZyWall, een complete beveiligingsoplossing voor de KMO.
 
Zyxel beschikt met ZyPartner over een partnerprogramma met vier niveaus. “Binnen het ZyPartner-programma ondersteunen we de ontwikkeling van vakkennis en expertise, onder meer door middel van verkoopstrainingen en technische trainingen over bijvoorbeeld WLAN, Ethernet, Security, DSL of VoIP.” In de buurt van de luchthaven Schiphol beschikt Zyxel over een nieuw trainingscentrum.
Volgens Albert Lee biedt het brede gamma van Zyxel voor de reseller het voordeel dat ze bij één partij terecht kunnen voor al hun netwerkproducten. “Resellers kunnen het zich makkelijk maken door te focussen op één vendor. Op die manier kunnen ze hun kennisniveau eenvoudig op peil houden en sneller oplossingen uitwerken voor hun klanten.”
 
De producten van Zyxel werden in België al verdeeld door Copaco, DeltaLink en Valadis.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business