Nieuws

Cebit 2009: hele reeks nieuwe Eee producten

 

ASUS pakt uit met een Eee Keyboard PC, een UX laptop met ‘super hybrid engine’ en een mainstream U-laptop met verlicht keyboard en touchpad en sensorgestuurd LCD-paneel, en een ultradunne Eee PC 1008HA notepad met parelmoeren schelp en handige ‘content container’.
 
De Eee Keyboard PC is een slank aluminium toetsenbord met ingebouwde pc, WiFi, Ethernet, ingebouwde micro en luidspreker. Rechts is er een 5 inch/13 cm aanraakschermpje ingebouwd dat tegelijk dienst doet als touchpad. Deze toetsenbord pc, weegt minder dan een kilogram en kan gekoppeld worden aan een monitor, een beamer of tv-scherm. Er komt een ‘vaste’ -bedrade- en een draadloze uitvoering (draadloze HDMI). Prijsstelling: respectievelijk $400 en $600. Het toestel komt er eind Q2 aan.
 
“Twintig jaar geleden, in een klein café, startte ik het bedrijf met enkele vrienden”, vertelde Jonney Shih, voorzitter van ASUSTeK Computer. Niemand die kon voorspellen dat het zo’n vaart zou nemen. Vandaag heeft één desktop op drie een ASUS moederbord onder de kap. “Vorig jaar verzetten we 60 miljoen moederborden.” In 2008 bedroegen de inkomsten $8,1 miljard. In Europa groeide ASUS vorig jaar met 119%. “We zitten er in de top 4. In het laatste kwartaal stapten we zelfs naar de top 3.” Ook in dit crisisjaar plant ASUS beter te doen dan de doorsnee markt.
 
Vervolgens lichtte Shih een sluiertip van de strategische visie van het bedrijf. De pc maakt zijn opwachting in allerlei digitale toestellen in de professionele sfeer en de thuisomgeving. “We zien ook een aantal ontwikkelingen in het verkoopkanaal”, aldus Shih die wees naar cross-overs tussen ‘old computing’, communicatie en consumentenelektronica. Shih toonde zich alvast heel erg geïnteresseerd in al ‘wat in de broekzak’ gaat. Een verwijzing naar de Eee Phone. Maar ook het grote scherm, in de huiskamer, trekt zijn aandacht. Ongetwijfeld breekt ASUS dus ook die kanalen aan.
 
Ondertussen is een heel gamma producten onder het Eee-submerk gelanceerd. Van de mini notebooks tot de nog kleinere tablets en nu ook de Eee Keyboard PC. Of de ‘Eee’-brand, die staat voor Easy-excellent-exciting, daarmee verwatert? “We besteden heel veel zorg aan marktdifferentiatie en het positioneren van elk van deze producten.”
 
ASUS werkt samen met Garmin voor lokatiegebaseerde toepassingen en met Intel runt het de WePC.com site die de consument oproept zijn eigen pc te ontwerpen. “ASUS bouwt het en binnen in zit er Intel.” Shih liet enkele ideeën zien die het initiatief heeft opgeleverd. Een ‘origami’ pc die ‘vlak’ gebouwd wordt en dan gevouwen kan worden. Het OLED-scherm is langs weerskanten te lezen. Of een soort notebook die uit twee schermen bestaat. Een ervan kan dienst doen als virtueel toetsenbord.
 

 

asusbusinesseeeeventsitreseller

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen