Nieuws

Nog geen tweede loonsverlaging voor EDS België

De Amerikaanse en Puerto Ricaanse werknemers van EDS moeten voor de tweede keer op korte tijd loon inleveren. Voor de Europese werknemers is er voorlopig niets bekend. De eerder geplande verlaging bij moederbedrijf HP gaat wel gewoon door.

De loonsverlaging raakte bekend via een brief die HP vrijdagnamiddag onder de werknemers van EDS verspreidde. Daarin staat dat er bovenop de eerdere inleveringen een nieuwe loonsvermindering van 10% komt. De nota kon worden ingekeken door ZDNet.com en vermeldt expliciet dat het voor de VS en Puerto Rico geldt.

Volgens HP België is er niets bekend over een eventuele tweede loonsverlaging in de Europese vestigingen. Wel bevestigt communicatiemanager Anneleen Holleweg dat de eerder geplande inlevering binnenkort van start gaat.

Vanaf mei zullen de managers binnen HP, en bijgevolg ook bij EDS, 10% minder verdienen. In augustus volgen de overige werknemers met een inlevering van 5%. Holleweg benadrukt dat de loonsvermindering er wel pas komt na individueel overleg met de werknemers.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business