De consument hecht groot belang aan scherpe beelden en verkiest daarom de digitale camera boven de cameramogelijkheden van de GSM. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van ons zusterblad PC Magazine. Vier op vijf deelnemers aan het onderzoek zegt veel foto’s te maken, de helft gewoon voor het plezier, de andere helft noemt zichzelf een […]


De consument hecht groot belang aan scherpe beelden en verkiest daarom de digitale camera boven de cameramogelijkheden van de GSM. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van ons zusterblad PC Magazine.

Vier op vijf deelnemers aan het onderzoek zegt veel foto’s te maken, de helft gewoon voor het plezier, de andere helft noemt zichzelf een amateurfotograaf. Drie kwart van de deelnemers doet dat bij voorkeur met een digitale camera, één op vijf van de ondervraagden gebruikt zowel zijn GSM als de digitale camera.
 
31 procent van de respondenten beschikt over een digitale camera van meer dan 8 megapixels, nog eens 60 procent heeft tussen 3 en 7 megapixels. Ook bij de GSM zijn hoge resoluties populair, veertig procent van de respondenten heeft een GSM-camera met tussen 2 en 4 megapixels. Eén op vijf van de deelnemers kiest zijn GSM ook op basis van de beeldkwaliteit van de foto’s.
 
Over digitale camera’s vinden de deelnemers in de eerste plaats dat die compact mag zijn, maar dat de beeldkwaliteit daar niet onder mag lijden. De belangrijkste maatstaf voor de beeldkwaliteit is volgens de ondervraagden een combinatie van het aantal megapixels, de instelmogelijkheden van de camera en de fabrikant van de lens.