Nieuws

Ubuntu 9.04 release candidate beschikbaar

Canonical heeft de release candidate van de aankomende 9.04-versie van Ubuntu online gezet. Deze versie moet sneller starten dan de voorgaande en heeft een nieuw notificatiesysteem.

Canonical beschouwt Ubuntu 9.04 als afgerond, stabiel en geschikt om getest te worden door alle gebruikers. Release candidates worden uitgebracht om de laatste foutjes uit de software te halen, maar bevatten op zich alles wat in de eindversie moet komen. Van 9.04 RC is bekend dat er nog enkele kleine bugs in zitten.

Ubuntu 9.04 integreert de Netbook Remix-software waarmee het eenvoudiger wordt om het besturingssysteem te gebruiken op de goedkope, populaire minilaptops. Ubuntu 9.04 werkt op de Asus Eee PC 900, de Aspire One van Acer en de Mini 9-toestellen van Dell.

Naast de versie voor desktops komt er een variant voor servers uit. Aan de serverkant is de focus gelegd op integratie met cloud computing, zoals de diensten van Amazon. Daarnaast zit er een beter geïiuml;ntegreerde mailserverstack in die gebaseerd is op postfix en packages.

De afgeronde versie van Ubuntu 9.04 wordt uitgebracht op 23 april en zal achttien maanden ondersteund worden.

besturingssysteembusinessitprofessionallinuxnieuwsopenbronrctechzoneubuntu

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN