Apple heeft in zijn tweede kwartaal tegen alle verwachtingen in uitstekende resultaten geboekt. Zowel de omzet als de winst weet de magere verwachtingen van Wall Street compleet te overtreffen. Voor de periode die is afgesloten op 28 maart heeft Apple een omzet geboekt van 8,16 miljard dollar. De nettowinst komt uit op 1,21 miljard. Analisten […]


Apple heeft in zijn tweede kwartaal tegen alle verwachtingen in uitstekende resultaten geboekt. Zowel de omzet als de winst weet de magere verwachtingen van Wall Street compleet te overtreffen.

Voor de periode die is afgesloten op 28 maart heeft Apple een omzet geboekt van 8,16 miljard dollar. De nettowinst komt uit op 1,21 miljard. Analisten hadden een omzet van 7,96 miljard verwacht. Apple geeft aan dat 44 procent van de omzet van buiten de Verenigde Staten komt.

Apple heeft wereldwijd 2,22 miljoen Macs, 11 miljoen iPods en 3,79 miljoen iPhones verkocht in het afgesloten kwartaal. Financieel hoofd Peter Oppenheimer noemt dit "het beste kwartaalresultaat in de geschiedenis van Apple buiten vakantieperiodes".


Zoals altijd geeft Oppenheimer lagere verwachtingen dan de analisten willen. De consensus op Wall Street is dat het volgende kwartaal gaat uitkomen op een omzet van 8,28 miljard dollar. Oppenheimer houdt het op een omzet van tussen de 7,7 en 7,9 miljard.