Tech Data verdeelt Hauppage

De componentendivisie van Tech Data heeft er een nieuwe leverancier bij. Tech Data heeft een distributieovereenkomst getekend met Hauppage, leverancier van TV-tuners.

Hauppage nam eind vorig jaar Pinnacle Systems over, leverancier van de PCTV-productlijn, terwijl het daarnaast zelf ook al een eigen dergelijke productreeks had, met de Hauppage WinTV. Deze beide merken worden nu door Tech Data verdeeld, en nog voor de zomer komt er een derde product bij, de myTV die speciaal voor Apple-gebruikers gebouwd is.
 
Alle productlijnen hebben hetzelfde doel: televisie mogelijk maken op een pc of mac. Een USB-stick of een pc kaart met een kleine antenne volstaan. Afhankelijk van de wensen kan de klant kiezen tussen DVB-T (digitale televisie), D VB-C (digitaal via de kabel) of DVB-S2 (HD satelliet).
 
In het retailkanaal zijn de Hauppage-productn helemaal nieuw, Hauppage leverde vooral via OEM en systeembouwers. Ook de PCTV-productlijn zal moeten werken aan zijn herintrede, want sedert de overname door Hauppage waren de producten een tijd uit het distributiekanaal verdwnene. “We verwachten dat we weer volop aan de slag kunnen, “ zegt Bas Roncken Hauppage regional manager Benelux en Nordics.  “Tech Data zal zijn kracht gebruiken om ons weer bekend te maken. Tech Data is voor ons ook zeer belangrijk om WinTV bekend te maken, want dat is voor het resellerkanaal een nieuwe productlijn.”
 
Ook Tech Data ziet deze overeenkomst wel zitten: “Hauppauge is een uitstekende aanvulling van het productaanbod van Tech Data. Naast de gekende producten die het van Pinnacle overneemt kunnen we nu ook hun bestaand aanbod verdelen, wat positief onthaald wordt door de resellers,” zegt Jurgen De Biscop, Business Unit Manager Diversification Division.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business