Tech Data lanceert 'workplace as a service'

Met het nieuwe aanbod ‘workplace as a service’ lanceert Tech Data zich voor het eerst ook in de business van ‘software as a service’. Tech Data werkte hievoor een nieuw business model uit waarbij IT niet langer een investering is maar een maandelijkse kostprijs.

“Dit is voor Tech Data en zijn resellerkanaal een nieuwe mijlpaal,” zegt country manager Benelux Patrick Steenssens van Tech Data. “Spreek gerust over Tech Data Third Generation. Met onze hosting oplossing stappen we in één keer over van productverkoop met licenties naar het aanbieden van diensten op top level.”
Software as a service is een volledige nieuwe manier van denken voor zowel de reseller als de eindklant. Die hoeft niet langer in één keer een investering te betalen, hij verrekent gewoon maandelijks een factuur voor de diensten die ze afnemen. Al wat de eindgebruiker nodig heeft is een toetsenbord, een muis, een scherm en een internetverbinding. De rest van de IT-infrastructuur kan hij volledig verplaatsen naar een datacenter. Naast Workstation as a Service pakt Tech Data ook uit met Communication as a Service en Desktop as a Service.
 
Tech Data is op zoek naar resellers die mee willen stappen in dit verhaal, en die deze ‘as a service’-producten onder eigen naam willen verkopen. Van de reseller zelf wordt geen enkele investering gevraagd, en Tech Data zorgt ook voor volledig geautomatiseerde facturatie. Resellers hebben het bijkomende voordeel dat ze problemen bij een klant op afstand kunnen oplossen, wat het aantal verplaatsingen beperkt. Bovendien kan de reseller aan upselling doen.
 
Om de resellers warm te maken voor dit nieuwe aanbod, organiseert Tech Data een reeks seminars. Op 8 juni wordt Leuven aangedaan, op 15 juni Mechelen en op 17 juni komt Roeselare aan de beurt. Inschrijven kan via de website van Tech Data.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business