Bedrijven investeren in hardware upgrades

Met de huidige financiële situatie in het achterhoofd houden bedrijven de geheugencapaciteit van hun computers steeds nauwlettender in de gaten. Geheugenproducent Kingston Technologies stelt vast dat bedrijven opteren voor het verbeteren van de prestaties en het verhogen van de levensduur van hun systemen door een upgrade van het hardwaregeheugen.

Kingston Technology Europe ziet in Europa een flinke groei in de verkoop van servergeheugen, geheugen voor notebooks en systeemspecifiek desktopgeheugen. In de Benelux groeide de verkoop van systeemspecifiek servergeheugen met bijna 9 procent in vergelijking met vorig jaar. De verkoop van geheugen voor notebooks en systeemspecifiek desktopgeheugen groeide met respectievelijk 17 en 53 procent. Deze cijfers bevestigen de trend van geheugen-upgrades in plaats van het vervangen van systemen en servers. Door de introductie van nieuwe platformen als Nehalem, stellen klanten volgens Kingston Technology een investering uit tot de technologie getest en verbeterd is en optimaal werkt. Tot die tijd kiezen ze voor technologische upgrades van geheugen, processoren, netwerk en opslag.  
 
“We merken dat ons argument om te kiezen voor hogere capaciteit aanslaat bij onze klanten. Zij zien al snel de financiële voordelen van het kopen bij een onafhankelijke geheugenfabrikant”, zegt Vincent Oostlander, regionaal directeur voor Benelux, Nordic & Baltic bij Kingston Technology. “Onze klanten halen voordeel uit een verhoogde geheugencapaciteit en een vermindering van de kosten door een lager energieverbruik. Daarnaast staan ze ook open voor toekomstige uitbreidingsmogelijkheden. Dit biedt een aantrekkelijk argument voor organisaties die hun prestaties willen verbeteren zonder er teveel voor te moeten betalen.” 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business