Nieuws

Belgische provider jaagt 100 Mbps over koper

De Belgische internetprovider Destiny beweert een alternatief te hebben voor glasvezel. Het bedrijf kan tot 100 megabit per seconde over een koperlijn sturen. Dat is een pak sneller dan de klassieke telefoonlijn.

Destiny mikt op bedrijven die een vlotte up- en downloadsnelheid willen van meer dan 2 Mbps, maar tegelijk geen nood hebben aan de capaciteit van een glasvezelnetwerk. Voor de residentiële markt wil het bedrijf in gebouwen en studentenkoten goedkoop internet leveren.

"We hebben een technologie die het mogelijk maakt op verschillende koperparen te bundelen en een bepaalde techniek toe te passen waardoor we de ruis kunnen onderdrukken", licht Samuel De Wever directeur products & solutions toe. "Daardoor kunnen we over een veel langere afstand een bepaalde bandbreedte garanderen zonder dat we andere lijnen storen."

Koten en gebouwen
In gebouwen of studentenkoten hoopt het bedrijf (via de beheerder van het gebouw) goedkoop internet aan te bieden. Door dezelfde techniek toe te passen, kan een lijn van 100 Mbps bijvoorbeeld terug opgesplitst worden in tien aparte verbindingen.

Daarbij gaat het bedrijf een soort verdeelunit in het gebouw plaatsen die fungeert alsof het een straatcabine is.

Minder uitval
Destiny beschikt over een Bruo-contract met Belgacom en combineert zo de zogenaamde last mile (de telefoonlijn tussen de straatcabine van Belgacom en de klant) met een eigen netwerk van 10 gigabit.

Door koperdraden te bundelen, zou er volgens Destiny zelfs minder risico zijn op volledige pannes. "Als er één of twee draden tussenuit vallen, dan blijft de verbinding", aldus De Wever. "De snelheid zal enkel een beetje terugvallen waar bij glasvezel de hele verbinding dan uitvalt."

 

businessde weverdestinyglasvezelitprofessionalkopernieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN