Nieuws

Eerste 'gratis' gsm's duiken op

De gsm-keten The Phone House en de online winkel Hotgsm.be pakken uit met gratis gsm’s voor klanten die er ook een abonnement bij nemen. Ze wachten de aanpassing van de wet op koppelverkoop niet af.

Het Europese Hof van Justitie verklaarde op 23 april dat het Belgische verbod op koppelverkoop strijdig is met de Europese regelgeving. Daarvoor werd de weg geëffend voor winkels om ook in ons land aan koppelverkoop te doen.

De meeste bedrijven spelen op zeker en wachten tot de Belgische wetgeving aangepast is. Maar in de telecomsector is de druk om te scoren blijkbaar net iets groter.

Hotgsm
De relatief onbekende webverkoper Hotgsm.be pakte vandaag uit met een persbericht waarin het zich voorstelt als de eerste verdeler die gsm’s weggeeft in combinatie met een (betalend) abonnement.

The Phone House
Ook de winkelketen The Phone House wacht de wetswijziging niet af. De keten biedt een mini-pc aan waarbij de korting afhangt van het aantal extra diensten dat je koopt, zoals een verzekering, internetabonnement of Belgacom TV.

Onlangs werd bekend dat ook de grote gsm-operatoren op het punt staan om met koppelverkoop te experimenteren.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business