Nieuws

APC brengt serverkast naast uw bureau

Op het eerste gezicht lijkt het op een doodgewone bureaukast, maar in werkelijkheid huisvest het meubel een resem servers aangevuld met stroom- en koelingsapparatuur. Het gloednieuwe product komt van APC, een specialist in datacenterinfrastructuur. Met de serverkast mikt het bedrijf op een markt van een kwart miljard dollar wereldwijd.

De kast en bijbehorende apparatuur voor koeling en stroomvoorziening is bestemd voor bedrijven zonder datacenter of computerzaal. Dat zijn dan voornamelijk kmo’s, maar het kan dan ook om filialen van grotere bedrijven gaan. Het product, dat zopas werd gelanceerd, draagt de naam Netshelter CX Office en is ook in ons land beschikbaar. Het is een serverkast om, bij wijze van spreken, naast uw bureau te plaatsen. Het geluid van de servers binnenin wordt gedempt.

Er bestaan drie modellen van de serverkast en de prijzen variëren, zo lezen we op de APC-site, van 2.950 tot 5.125 euro. Het product is enkel bedoeld voor standaard servers. “Dus geen blades”, benadrukt Karl Langmuir, director solution development bij APC. Het bedrijf brengt het product ook in ons land op de markt en doet daarvoor een beroep op resellers. Volgens Langmuir mikt APC op een kwart miljard dollar wereldwijd, gelijkmatig verdeeld tussen Europa en de VS.

Met het product wordt meteen ook de focus van APC, twee jaar geleden overgenomen door het Franse Schneider Electric, bevestigd. Het bedrijf is gespecialiseerd in datacenterinfrastructuur en energy management, bijvoorbeeld voorzieningen voor noodstroom en koeling. Maar het richt zich de laatste jaren ook op het meten van energie-efficiëntie van het datacenter.

APC, zo raakte bekend, zal zich met zijn aanbod vooral op kleinere en medium datacenters richten. Hele grote datacenters, die overigens in ons land erg dun zijn gezaaid, zullen door het moederbedrijf worden benaderd met Schneider als merknaam. Daarmee wil het bedrijf de maximale integratie van alle onderdelen van de Schneidergroep benutten. De merknaam APC zal evenwel niet verdwijnen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business