Nieuws

Unizo niet blij met koppelverkoop

Zelfstandigenorganisatie Unizo dient een klacht in bij de Dienst Controle en Bemiddeling. Ze is niet opgezet met de koppelverkoop die The Phone House en Hotgsm.be zijn gestart. De organisatie eist dat de overheid zo snel mogelijk een wettelijk kader creëert.

De klacht van Unizo wordt gesteund door Nelectra, de federatie voor de elektrosector. "Ons land moet dringend de Belgische wetgeving aanpassen aan de Europese rechtspraak", klinkt het.

Het Europese Hof van Justitie besliste op 23 april dat het Belgische verbod op koppelverkoop in strijd is met de Europese regels. Sindsdien zit koppelverkoop in ons land in een grijze zone.

Onder voorwaarden
Unizo en Nelectra zeggen in hun gemeenschappelijke verklaring niet expliciet dat ze tegen koppelverkoop zijn, maar ze pleiten wel voor strikte voorwaarden. Zo zouden enkel gelijke producten gratis aangeboden kunnen worden, met uitzondering van gadgets, producten van kleine waarde of producten die één geheel vormen.

Koppelverkoop volledig vrijlaten, ziet Unizo niet zitten. Dan vreest de organisatie dat multinationals kleine handelaars zouden verdringen met grote cadeaus.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business