Nieuws

Eerste hulp bij techno-ongevallen

Moderne technologie moet ons leven makkelijker maken en doet dat ook. Met als gevolg dat we met onze handen in het haar zitten als de toestellen het begeven.

Het was de Britse krant The Daily Mail die onlangs enkele tips verzamelde om alsnog een techno-ongeval af te wenden. Enkele crisissituaties, uit het leven gegrepen:

1) De verdronken gsm
Je gsm is in het water gevallen en geeft geen teken van leven meer. Neem onmiddellijk de batterij uit het apparaat en leg die gedurende 24 uur in een kom droge (ongekookte) rijst. De rijst zal het water uit het apparaat opzuigen en met wat geluk je toestel redden van de eeuwige jachtvelden.

2) De haperende betaalkaart
Je kent het wel. Je staat in een winkel en je betaalkaart legt geen contact met de kaartlezer. Dan is het moment aangebroken om een plastic zak tevoorschijn te halen, de kaart erin te wikkelen en deze opnieuw door de automaat te halen.

Met een grote kans op succes. Want zo’n plastic omhulsel verhoogt de afstand tussen de kaart en de kaartlezer. Zo’n lezer is vaak wat overgevoelig en interpreteert de lichte beschadigingen of vuiltjes op de kaart soms fout.

3) De lege inktpatroon
Je moet dringend een document printen, maar de printer weigert dienst: de patroon is leeg. Het kleinood uit de printer halen en even schudden, kan al helpen. Het ultieme redmiddel is de inktpatroon even onder de haardroger houden en terugplaatsen terwijl deze nog warm is. Door de warmte komen stukjes aangekoekte inkt los. Want zelfs in een leeg patroon zit altijd nog inkt.

4) De onvindbare auto
Je komt terug van een avondje restaurant of een transatlantische vlucht. Je auto staat op een parking, maar je heeft er geen idee van waar ook alweer precies. Er komt ook geen respons wanneer je met je sleutels de afstandsbediening activeert.

Dan zit er maar één ding op: Open je mond en hou de sleutel er als een microfoon vlakbij. Je mond zal als een versterker werken en de reikwijdte van het signaal vergroten. De verbaasde blikken van voorbijgangers moet je dan maar voor lief nemen.

5) De stervende Ipod
Wanneer de harde schijf van je pc of Ipod geen teken van leven geeft, kun je deze het best een uurtje in de diepvries leggen. Dat zorgt ervoor dat de interne verbindingen opnieuw gaan aantrekken en dat de sterkte van het signaal verbetert. Met wat geluk kun je de verloren gewaande documenten of muzieknummers alsnog redden. Snel zijn is de boodschap, want waarschijnlijk is de redding maar van korte duur.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business