Nieuws

Notebook en netbook verwarrend

Uit een onderzoek van de NPD-groep blijkt dat er veel verwarring bestaat over het verschil tussen notebooks en netbooks. Dat leidt in een aantal gevallen tot ontevredenheid bij consumenten.

De onderzoekers hebben ontdekt dat 60% van de consumenten die een netbook (minilaptop) heeft aangeschaft, veronderstelt dat die dezelfde functionaliteit heeft als een notebook. Dat dat niet het geval is, wordt snel duidelijk. Net iets meer dan de helft van de netbookeigenaars zegt tevreden te zijn met de aanschaf.

In de groep van 18- tot 24-jarigen zegt 65% dat ze betere prestaties verwacht hadden; slechts 27% zegt dat de netbook beter presteert dan verwacht.

Verkeerde nadruk
"We moeten er zeker van zijn dat mensen de computer kopen die past bij wat ze willen doen", zegt Stephen Baker, vicepresident bij NPD. "Verkopers en fabrikanten leggen te veel nadruk op de mogelijkheden en opties die bijna net zo goed zijn als de pc. Daardoor raken klanten ervan overtuigd dat de netbook een vervanging is voor een notebook. In plaats daarvan zouden de fabrikanten juist de mobiliteit, draagbaarheid en de noodzaak voor een bijbehorende pc moeten benadrukken, zodat klanten weten wat ze kopen en daarom meer tevreden zijn met hun aankopen."

Plek nog vinden
Netbooks moeten nog een plek vinden in het grotere computerecosysteem. Het rapport laat zien dat consumenten nog zoeken naar de juiste rol voor die apparaten. Zo zeggen de meeste mensen dat de draagbaarheid van de netbook erg plezierig is, maar neemt 60% van de netbookbezitters het toestel nooit buitenshuis mee. 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business