Netasq breidt Belgische kanaal uit

De Franse leverancier van VPN- en UTM-appliances Netasq wil zijn reseller kanaal in België verder uitbreiden. Het recente aanstellen van ab networks was daar een eerste stap in, maar het bedrijf wil ook extra reseller aantrekken.

Netasq is een van oorsprong Frans bedrijf in de security markt. Het bedrijf specialiseert zich in appliances voor ‘unified threat management’, VPN-verbindingen en anti-spam. Dit voorjaar introduceerde het bedrijf een partnerprogramma.
 
In het partnerprogramma van Netasq zijn drie niveau’s: silver, gold en platinum. Die indeling is gebaseerd op het expertiseniveau van de reseller, met name hoeveel technische mensen van een reseller één of meerdere cursussen gevolgd hebben en daar ook examen over afgelegd hebben. Momenteel telt Netasq in België 17 gecertificeerde resellers, maar in feite zijn er de laatste jaren door distributeur Kappa Data veel meer resellers opgeleid die nog geen examen aflegden. “Maar dat zijn we nu aan het rechttrekken,” zegt Rolf van Gent, regional manager benelux and Nordics bij Netasq. Verder wil Netasq uiteraard ook uitbreiden naar het zuiden van Belgiê, wat de aanstelling van platinum partner AB Network tot distributeur verklaart. Tot voor kort werd Netasq ook verdeeld door Comstor, maar die relatie is nu aan het stilvallen.
 
Resellers moeten volgens Van Gent Netasq in hun gamma opnemen omwille van de rijke functionaliteit en de technische kwaliteit van de oplossingen. Daarnaast helpt het natuurlijk ook dat Netasq mooie marges wil bieden: van 20% voor een silver partner tot 35% voor een platinum partner. Bovendien bieden de producten van Netasq de reseller ook de mogelijkheid om extra producten van andere vendors mee te verkopen, bv een extra antivirus pakket van Kaspersky, of authenticatieproducten. Van Gent wijst er ook op dat de Raad van Europa vorig jaar de ‘Restreint EU’ certificatie toekende aan Netasq, een certificatie die voor makkelijker toegang tot overheidsmarkten moet bieden. Netasq doet het tegenwoordig ook goed in de marktcijfers die onderzoekers als IDC geven. Zo klasseerde IDC Netasq onlangs als nummer 3 in de Europese markt voor security hardware, na Cisco en Juniper. In thuisland Frankrijk prijkt Netasq trouwens op de tweede plaats (na Cisco), met een marktaandeel van 15%.
 
Het profiel van resellers dat Netasq zoekt zijn resellers die al ervaring met netwerken hebben (routers, switches) en die bij voorkeur ook al een historiek hebben met security producten. Netasq ondersteunt de resellers zowel met gezamenlijke marketingactiviteiten als met lead generatie. Daartoe neemt Netasq regelmatig deel aan beurzen en congressen.
 
Volgens Van Gent zijn de producten van Netasq ook geschikt voor het leveren van extra diensten. “In Nederland heeft al een tiental resellers op basis van onze anti-spam applicance een e-mail security as a service-aanbod uitgewerkt. Als ik hen vraag hoe dat loopt, zie ik telkens een brede grijns. Blijkbaar is dat wel lucratief.” Netasq wil nu ook Belgische resellers warm maken voor dergelijke projecten.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business