Nieuws

Belgacom start kmo IT-afdeling

 

Vanaf 1 september krijgt de ICT-dienstenafdeling van Belgacom er een kmo-poot bij. Zo hoopt het bedrijf meer grip te krijgen op de markt van kleinere bedrijven. Om die afdeling snel op de kaart te zetten, is Biass-voorzitter Walter Van Uytven binnengehaald. 

De nieuwe afdeling zal officieel IT SME Market heten. Belgacoms IT-dienstenafdeling, onder leiding van ex-BT-topman Michel De Coster, is grotendeels het resultaat van de overname van Telindus. Maar ook bij Telindus lag de nadruk op eerder grotere bedrijven. Om ook kleinere ondernemingen een totaalaanbod van telefonie en IT te kunnen aanbieden, moet het bedrijf werk maken van zijn kmo-offensief.

Om de nieuw op te richten divisie een vliegende start te geven, wordt gerekend op Walter Van Uytven. Van Uytven blijft tot 31 augustus voorzitter van Biass, een groepering van 32 IT-vakhandels die zich voornamelijk op de kleinere ondernemingen richten. Met zijn talrijke contacten in de kmo IT-wereld wordt Van Uytven als de geschikte kandidaat gezien om de nieuwe afdeling te leiden. Officieel zal hij de titel ‘director IT SME Market’ dragen. Hoeveel personen zijn afdeling zal tellen, is nog niet geweten maar het worden wellicht grotendeels interne verschuivingen. Voorlopig worden dus geen extra aanwervingen voorzien.

Officieel staat nog niet bekend wie Van Uytven opvolgt als voorzitter van Biass, maar in de wandelgangen weerklinkt het vaakst de naam van Marc De Swaef. De Swaef is managing director van Accel Computer Service.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business