Nieuws

Telindus wint Europees miljoenencontract

Netwerkspecialist Telindus, onderdeel van Belgacom, gaat de komende vier jaar het netwerk van de Raad van de Europese Unie beveiligen. Het raamcontract is tussen de 2,7 en 3,9 miljoen euro waard.

Europa zocht een bedrijf dat de communicatie en de informatiesystemen van het secretariaat-generaal van de Raad van de Europese Unie wou beveiligen. Op het verlanglijstje stonden moderne producten voor netwerkbeveiliging en ook iemand die systemen zou onderhouden. Europa verwacht ook dat de beveiligingsmaatregelen continu bijgesteld worden gedurende de looptijd van het contract.

Telindus gaat niet alleen netwerk-, datacenter- en applicatiebeveiliging leveren, maar krijgt ook adviserende taken en integratieprojecten. Ze worden ook belast met de opleiding van het personeel.

Het contract is twee jaar geldig en kan twee keer verlengd worden met een jaar. In totaal loopt het contract dus – als alles goed gaat -  voor vier jaar.

De overeenkomst tussen Europa en Telindus is een raamcontract. De waarde zou ergens tussen 2.724.897 en 3.926.137 euro liggen. In totaal doen er meer dan 20 vendors mee, maar Telindus draagt de eindverantwoordelijkheid.

Telindus tekende het contract al in februari, maar Europa maakte die informatie pas nu publiek.

Belgacom kon – wegens beperkingen opgelegd door Europa – geen verdere commentaar verschaffen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business