Nieuws

Belgische bedrijven zijn groenste van de klas

Uit een Europees onderzoek bij tweeduizend bedrijven doorheen Europa komt de Belgische werknemer naar voren als de meest milieubewuste. Vooral op het vlak van papierbesparing en -recyclage scoort België heel hoog. 

Het onderzoek werd uitgevoerd door Vanson Bourne in opdracht van HP. Het bevroeg tweeduizend IT-gebruikers in zeven Europese landen – België, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Groot-Brittannië en Zwitserland – over de manier waarop ze met groene IT omgaan.  

België heeft een opvallend hoog percentage bedrijven dat milieuvriendelijke IT-activiteiten uitoefent. Met 74% is ons land samen met Frankrijk de koploper. Nederland scoort het slechtst met maar 64% van de bedrijven die “aan groene IT doen”.  

Vooral bij het gebruik van printerpapier tonen de Belgische bedrijven zich op hun groenst: 92% van de Belgische ondernemingen recycleert papier, tegenover 82% in Frankrijk en 83% in Nederland. Anderzijds zijn Belgische bedrijven het minst geneigd om hun printer in slaapstand te zetten (53%), en de Duitsers het meest (61%). 

Opvallende vaststelling ook: terwijl Belgische bedrijven in de praktijk het meest milieubewust met IT omgaan, hebben ze het minst vaak een (al dan niet uitgeschreven) expliciet milieubeleid: dat vindt men slechts in 39% van de bevraagde Belgische bedrijven, tegenover bijvoorbeeld 50% in Frankrijk. 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business