Nieuws

Nucleus start twee nieuwe datacenter locaties op

Hosting-specialist Nucleus opent twee nieuwe datacenters. Naast de ruimtes die het bedrijf nu al heeft in Antwerpen, Diegem en Vilvoorde, start het in september met nieuwe locaties in Nossegem en Diegem.

De afgelopen jaren groeide Nucleus jaarlijks met gemiddeld 40%, wat noopte tot uitbreiding van de hostingcapaciteit. De nieuwe ruimtes worden uitgerust bij KPN in Nossegem en het nieuwe LCL datacenter in Diegem. Van de drie bestaande Nucleus-locaties waren er ook al twee bij LCL, en een derde bij Scarlet.
Nucleus ging niet over één nacht ijs bij de keuze van de nieuwe datacenters: “We hebben eerst een korte lijst gemaakt van de datacenters die aan onze minimale kwaliteitsnormen voldeden,” zegt managing partner David Geens.”Zo moest er minimaal een 2N+1 voorziening qua stroom en koeling zijn. De andere normen hadden betrekking op ligging, security en mogelijkheid tot connectiviteit.” Dat het Scarlet-datacenter de afgelopen maanden diverse keren met stroompannes te kampen had, zal wel niet vreemd zijn aan de strikte eisen inzake stroomvoorziening.
 
Tegelijk waardeert Nucleus ook zijn netwerk op,omwille van de sterk stijgende vraag naar bandbreedte en failover diensten. “Daarom dat we ook een redundante 10+ gigabit fiber ring leggen met een extra POP bij InterXion (Zaventem) om ons netwerk volledig dubbel redundant te maken en de datacenters onderling te verbinden.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business