Nieuws

Slechte kwartaalcijfers voor distributeurs Ingram en Arrow

In de Verenigde Staten hebben twee distributeurs teleurstellende cijfers over het tweede kwartaal bekend gemaakt. Ingram Micro ging er in zijn tweede kwartaal 25 procent op achteruit in omzet, Arrow verloor 22 procent. Beide bedrijven blijven wel winstgevend.

Ingram Micro haalde in zijn tweede kwartaal een omzet van 6,58 miljard dollar, tegenover 8,82 miljard een jaar geleden. De winst daalde van 59 miljoen dollar naar 25 miljoen dollar. Arrow Electronics zakte van 4,3 miljard dollar omzet naar 3,4 miljard. De winst bij Arrow zakte van 96 miljoen dollar naar 21 miljoen dollar. De omzet van Arrow werd positief beïnvloed door de overname van de Europese activiteiten van Logix.
Bij Ingram Micro was de omzetdaling het grootste in Europa, waar een achteruitgang geboekt werd van 32 procent.
 
Beide bedrijven verwijzen naar de economische crisis voor deze tegenvallende cijfers, die overigens in beide gevallen voorspeld waren.
 
Beide bedrijven stellen acties in het vooruitzicht om de cijfers te verbeteren. Zo wil Arrow 100 miljoen dollar kosten besparen, een besparing die vooral Europa zal treffen. Ingram Micro zegt dat het nog meer de nadruk zal leggen op zijn sales activiteiten, terwijl het ook de winstgevendheid wil verbeteren door efficiënter te werken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business