Nieuws

EDS weegt niet op HP’s winst

Het voorbije kwartaal, dat voor HP eindigde op 31 juli, draaide het bedrijf een omzet van 27,5 miljard dollar. Dat is 2% minder dan een jaar geleden. Enkel de dienstenafdeling van HP kende een omzetgroei, en dat had natuurlijk alles te maken met de overname van EDS die sindsdien is afgerond. De meeste andere afdelingen noteerden een omzetdaling van ongeveer 20%.

Opvallend genoeg draagt de dienstenafdeling ook het sterkste bij tot de winst van HP in dit voorbije kwartaal. De operationele winst van de dienstentak bedroeg 1,3 miljard dollar, terwijl de winst van de andere afdelingen onder het miljard bleef. Enkel de Imaging & printing-afdeling bleef in de buurt, met een operationele winst net onder het miljard.

Niet verrassend werd de afdeling Personal systems – desktops en notebooks dus – het zwaarst getroffen. Niet alleen de omzet daalde sterk, met 18% tot 8,4 miljard dollar, ook de operationele winst daalde fors, van 587 miljoen naar 386 miljoen dollar. Het aantal verkochte pc’s steeg nog met 2%.

Ondanks de teruggevallen winst – van 2 miljard naar 1,6 miljard dollar – werden de resultaten positief onthaald. Ze waren licht beter dan wat financiële analisten hadden verwacht, en HP’s aandeel op de technologiebeurs Nasdaq steeg dan ook met 2%. En zowel Gartner als IDC zagen de resultaten als een voorbode van een heroplevende markt naar het einde van het jaar. 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business