Nieuws

Slechts 30 van de 3.300 Waalse scholen kregen pc's

Nog maar 30 van de 3.300 Waalse scholen hebben pc’s gekregen van het project Cyberclasse. Dat plan dateert uit 2001 en was bedoeld om IT te verspreiden in scholen. Het bericht stond te lezen op de site van Le Soir.

Cyberclasse is een lang aanslepend dossier, dat al enkele malen een valse start heeft gemaakt. De oorspronkelijke beslissing dateert van 2001. In de zomer van 2006 kwam er dan een aanbesteding voor de aankoop van 40.000 pc’s. Het totale budget voor de periode 2006-2012 bedraagt 85 miljoen euro. Daarin zitten ook 3.300 servers en de bekabeling.

De zaak bleef aanslepen, tot er in juni 2008 toch schot in de zaak leek te komen. Het contract voor de levering van de 40.000 pc’s werd toegewezen aan het Naamse bedrijf Priminfo. Tijdens de herfst kregen vijf scholen hun pc’s. Vandaag staat de teller op 30 scholen. Le Soir berekende dat het aan dit tempo nog tien jaar zal duren tot het project is uitgevoerd.

Jean-Claude Marcourt, die het dossier erfde, wil er graag vaart achter zetten. Normaal gezien zou de uitrol twee jaar duren.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business