Nieuws

Focus op diensten rond document management

Bedrijven die printers, copiers en multifunctionals verkopen, moeten hun strategie wijzigen. Ze moeten zich gaan concentreren op het aanbieden van managed print services en diensten rond documentbeheer. Dat zegt het analistenbureau Gartner.

Gartner maakte recent cijfers bekend over de eerste helft van 2009, en die waren allesbehalve rooskleurig. Alles samen ging de Europese markt voor printers, copiers en multifunctionals er met 24,4 procent op achteruit in verkochte eenheden. Alles samen gingen er in de eerste helft van dit jaar wel nog bijna 18 miljoen stuks over de toonbank. Volgens Gartner is dat het gevolg van de mindere economie. Bedrijven investeerden minder in hardware, omdat het moeilijker was om daarvoor leningen vast te krijgen van de banken.
 
Wat moeten bedrijven doen die voor een groot deel van hun inkomsten afhankelijk zijn van de verkoop van copiers, printers en multifunctionals? Gartner wijst er op dat bedrijven langer vasthouden aan hun materiaal, en dat opent een markt voor onderhoud. Daarnaast vinden de analisten ook dat bedrijven die zich in deze materie specialiseren, diensten moeten aanbieden rond document management. Op die manier kunnen ze omzet halen door bedrijven te helpen minder uit te geven aan deze toestellen.
 
Uit de cijfers van Gartner blijkt dat HP ook dit jaar de Europese marktleider blijft, met meer dan 40% van de markt, voor Canon, Epson, Brother en Samsung.
 
Op wereldwijd vlak was de daling met 20 % iets minder sterk dan in Europa. Wereldwijd werden 51,3 miljoen copiers, multifunctionals en printers verzet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business