Nieuws

Lexmark vernieuwt inkjetgamma

 

Vanaf 1 september stelt Lexmark een volledig nieuw gamma inkjetmultifunctionals beschikbaar. Garanties tot vijf jaar en nieuwe snufjes zoals aanraakschermen en aanpasbare ‘shortcuts’ moeten het bedrijf helpen om een betrouwbare partner te worden in de bedrijfswereld. En ook de groene boodschap wordt (tot op zekere hoogte) uitgedragen.

Voor Lexmark is het nieuwe aanbod aan inkjettoestellen wellicht de grootste stap die ze ooit in deze markt hebben gezet. De toestellen worden duidelijk op de behoeftes van de bedrijven afgestemd, met primeurs (voor Lexmark toch) zoals drie jaar garantie op de instapmodellen en vijf jaar garantie op de high-end toestellen. En met een kost van minder dan één cent per gedrukte pagina, volgens Lexmark een ongeëvenaard lage prijs.

Ook qua functionaliteit zijn de toestellen sterker op de bedrijfswereld afgestemd. Zo is er bij alle toestellen uit de Professional Series software geïntegreerd voor het scannen van visitekaartjes en het verzenden van de info naar het juiste pakket voor contactbeheer. Ook het splitsen van de cartridges in een herbruikbaar ‘printhead’ (met bijbehorende chip) enerzijds en de inkttanks anderzijds zorgt voor een kostenbesparing, eenvoudiger beheer en minder vervuiling. En de ‘Smartsolutions’ op het aanraakscherm, kant-en-klare toepassingen bijvoorbeeld voor het inscannen en meteen doorsturen naar de juiste persoon of afdeling, spreken ook tot de zakelijke verbeelding.

Groen met vlekken
Lexmark koestert al geruime tijd een groen imago. Het bedrijf neemt ook zelf groene maatregelen in de eigen kantoren, zoals het standaard dubbelzijdig afdrukken met alle centrale multifunctionals. Dat weerspiegelt zich ook in de nieuwe toestellen: op een meerderheid ervan staat vooraan standaard een knop voor dubbelzijdig afdrukken en voor een zogeheten eco-modus (een slaapstand waarin het toestel gevoelig minder energie verbruikt).

Toch blijft de vraag waarom Lexmark de toestellen niet standaard op dubbelzijdig afdrukken zet, met een knop om dat om te zetten in enkelzijdig. Daarover is duidelijk nog geen concreet standpunt gevormd bij Lexmark. Bij de productmanagers klinkt het eenvoudigweg: “We moeten die keuze aan de klant overlaten.” Terwijl in marketingkringen eerder te horen viel dat de klant nog niet klaar is voor die tweede stap: “We moeten ze nu eerst laten wennen aan het gemak om naar dubbelzijdig over te schakelen. In een volgende release zal dubbelzijdig wellicht standaard zijn.”

Een andere vlek op het groene imago zit in de toepassingen, de zogeheten ‘Smartsolutions’ die op de aanraakschermen van de topmodellen worden aangeboden. Eén van de toepassingen is een screensaver, wat al geruime tijd bekendstaat als niet bepaald de meest energiezuinige oplossing voor uw toestel.

Anderzijds blijft Lexmark het enige merk dat over alle toestellen heen draadloos printen mogelijk maakt. Als dat gepaard gaat met een verlaagde productie van printerkabels, kan het ook een groene troef genoemd worden.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business