Nieuws

AMD benadrukt grafische kracht

AMD wil bij de uitrol van nieuwe mobiele processors zijn overwicht op grafisch gebied benadrukken, om zo Intel een stapje voor te blijven.

De nummer twee op de processormarkt heeft een serie nieuwe processors uitgebracht voor het mainstream laptopsegment. Het legt daar sterk de nadruk op de visuele prestaties die het kan leveren dankzij zijn grafische divisie ATI.

Consumenten zullen deze keer niet onwetend blijven als het om grafische prestaties gaat, volgens AMD. "Als je twee systemen naast elkaar ziet in de winkel, dan is het niet echt mogelijk om te voorspellen wat voor een visuele ervaring je gaat krijgen", zegt Bob Grim, een marketingdirecteur van AMD. "Je zult ons minder horen praten over de specificaties van componenten en meer over de gebruikservaringen die de componenten mogelijk maken."

Vision
De Vision-technologie die AMD op zijn grafische chips levert, is een aanvulling op Directx van Microsoft. Zo kan de chip onder meer het rekenwerk voor transcoding (waarbij één videoformaat wordt omgezet naar een ander) voor zijn rekening nemen, waardoor het sneller gaat.

Op het processorfront brengt AMD zijn "2009 mainstream notebook"-processors in stelling. Die lopen op een maximumkloksnelheid van 2,6 GHz en zijn gemaakt met het 45 nanometer productieproces. Daarmee komt AMD op gelijk niveau te liggen met de chips die Intel al anderhalf jaar maakt.

De mainstream notebookchips van AMD bieden een batterijlevensduur van bijna twee uur bij belasting en een levensduur in rust van bijna vijf uur, stelt AMD.

Ook biedt AMD nu vier processors voor het ultradunne laptopsegment. Enkele van die processors worden al gebruikt door pc-fabrikanten zoals Hewlett-Packard.

Notebooks waarin de ‘mainstream notebooktechnologie’ van AMD zit, zijn al sinds 2 september beschikbaar in een aantal Aziatische landen. Wereldwijd komen de meer dan vijftig ontwerpen gelijktijdig met Windows 7 op de markt. 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business