Nieuws

Intel-topman Gelsinger verkast naar EMC

Pat Gelsinger, één van de toplui van Intel, maakt de overstap naar storagegigant EMC. Hij wordt voorzitter en COO van EMC Information infrastructure products, de meest winstgevende afdeling van EMC. Hij treedt ook toe tot EMC’s Executive Office of the Chairman, zeg maar de Raad der Wijzen.

Gelsinger (48) heeft zijn hele werkende leven bij Intel doorgebracht, vanaf zijn achttiende tot nu. Hij eindigde als hoofd van Intels Digital enterprise group maar was voordien al CTO bij Intel. Als twintiger leidde hij al het project voor het ontwerpen van de i486 microprocessor, één van de belangrijkste productwijzigingen die Intel ooit heeft doorgevoerd.

Gelsinger beseft dat hij de aanpassing aan een nieuwe bedrijfscultuur niet mag onderschatten. Maar hij is er ook van overtuigd dat hij van belang kan zijn in het klaarstomen van EMC voor zijn cruciale rol in de IT-industrie.

Algemeen wordt aangenomen dat Gelsinger nu één van de kandidaten is om Joe Tucci als CEO van EMC op te volgen. De andere twee zijn CFO David Goulden en Howard Elias, voorzitter en COO van EMC’s afdeling Information infrastructure and cloud services. Maar dat is toekomstmuziek: Tucci plant zeker nog tot 2012 aan te blijven als CEO.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business