Nieuws

Intel in beroep tegen antitrustboete

Intel gaat in beroep tegen de boete van 1,06 miljard euro die de Europese Commissie het bedrijf oplegt. Volgens de chipmaker is Europa er niet in geslaagd om de correcte bewijzen op tafel te leggen.

De boete komt er nadat de Commissie vaststelde dat Intel illegale prijsafspraken maakte. Die hadden vooral een impact op concurrent AMD.

Het veroordeelde bedrijf haalt een aantal punten van kritiek aan. Zo zou er geen causaal verband bestaan tussen de kortingen van Intel en de keuze van de klant. Ook is er geen analyse geweest van hoe de kortingen invloed hadden op de keuze van de klanten.

In twee andere argumenten zegt Intel dat de Commissie niets gedaan heeft met het bewijs dat AMD een hoger marktaandeel haalde in de onderzochte periode. Bovendien zouden de wettelijke procedures niet gevolgd zijn.

Intel vraagt dat het vonnis van de Europese Commissie wordt geschrapt en dat de boete wordt geannuleerd. Bovendien wil het bedrijf ook dat zijn juridische kosten worden vergoed.

Dominant
Gisteren bleek nog uit cijfers van marktonderzoeker Isuppli dat Intel de processormarkt domineert. Maar liefst 80,6% van alle inkomsten uit microprocessors gaat naar Intel. AMD staat op de tweede plaats met 11,5%.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business