Nieuws

Tech Data meet-it heeft geen last van de crisis

De belangstelling voor Tech Data meet-it had niet te lijden onder de crisis. Met 3.400 inschrijvingen en 85 vendorstands deed ’s lands grootste resellerevent het zelfs beter dan vorig jaar.

De talrijke bezoekers, bijna 400 meer dan vorig jaar, konden op donderdag 17 september in Tour & Taxis in Brussel weer kennismaken met het aanbod van allerlei vendors. Distributeur Tech Data verwelkomde tegenover vorig jaar ook 10 nieuwe leveranciers op het event.
 
Opvallend was dat er al tijdens het eerste beursuur zowat 500 resellers circuleerden tussen de diverse stands. Dat duidt volgens Tech Data op een sterk gemotiveerd en geïnteresseerd publiek, dat niet zomaar net vóór de party achteraf langskwam. Ook die fuif, gesponsord door Symantec en APC, kende trouwens veel bijval. Een coverband en dj-set zorgden voor sfeer, en er was een lounge bar voor wie het wat rustiger wilde doen.
 
Naast het beursgedeelte was er ook plaats voor presentaties. Microsoft zette tijdens diverse druk bijgewoonde sessies drie producten in de kijker: Office Professional 2010, Windows Server 2008 release 2 (R2) en natuurlijk Windows 7. De computers op de Microsoft-stand telden per seconde af naar de lancering van Windows 7 op 22 oktober.
 
“Voor ons is het belangrijk om hier te zien hoe de resellers Windows 7 ontvangen, met welk enthousiasme ze het oppikken”, zegt Lieven De Meester, Windows business group manager bij Microsoft België. “De indruk is positief; resellers bevestigen dat het een goed product is. Het heeft toch een zeker ‘wow’-gehalte, vooral door de betere performantie en de nieuwe taskbar.”
 
Zelf lanceerde Tech Data op deze meet-it officieel Fusyx, zijn aanbod van gehoste diensten dat het via resellers op de markt wil zetten. Op de stand van Azlan, Tech Data’s ‘value add’-afdeling, kregen resellers demo’s te zien en waren er presentaties over de inhoud en de voordelen van dit ‘Software as as Service’-gamma.
 
“De belangstelling bij resellers is nog groter dan we dachten”, aldus Pieter D’haens, solution account manager bij Azlan. “Heel wat resellers weten dat SaaS een grote impact zal krijgen, maar weten nog niet goed hoe ze dat kunnen inpassen in hun bestaande aanbod of twijfelen uit vrees voor de investering. Met Fusyx bieden we complete ‘in the cloud’-oplossingen die een reseller of zelfs hoster kan integreren in zijn aanbod. Zonder zware investering vanwege de partner, met een mooie marge en volledig onder de naam van de partner – Tech Data blijft immers een distributeur.”

Tech Data vestigde ook de aandacht op Hotlamps, een eigen afdeling die gespecialiseerd is in het aanleveren van projectorlampen voor alle merken van projectoren. Hotlamps is sinds februari 2009 ook in België actief. “We willen de Belgische resellers hier tonen dat we een one-stop-shop bieden voor projectorlampen”, stelt David Johnson, European business manager voor Hotlamps. “Door onze specialisatie en onze omvang – we zijn al actief in 8 landen en er volgen er nog 8 – kunnen we zeer scherpe prijzen en een service met next-day-delivery bieden.”

Tech Data Components, dat zich onder meer richt op de gamingmarkt, had op zijn stand animatie voorzien in samenwerking met Gamevibes, een organisator van gametornooien. Bezoekers konden het in een spelletje Counter-Strike opnemen tegen een ervaren tornooispeelster. Voor systeemintegratoren had Tech Data Components speciaal uit de VS Ravinder Singh overgevlogen, Intels ‘evangelist’ van small formoplossingen. Systeemintegratoren kregen de kans om in een persoonlijk gesprek met deze specialist informatie te bekomen en ideeën uit te wisselen.
 
Ook op de stand en seminar ruimte van td.media was het koppen lopen. Nogal wat resellers bleken geïnteresseerd te zijn in het nieuwe systeem dat de websites van resellers van gratis content zal voorzien.
 
In IT Reseller 17 die op 23 oktober verschijnt, leest u een uitgebreider (foto)verslag over deze recente editie van meet-it.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business