Nieuws

Belgacom zet IT-reseller kanaal centraal

Op de meet-it bijeenkomst die Tech Data half september organiseerde, maakte Belgacom ook van de gelegenheid gebruik om zijn nieuwe SME-IT afdeling voor te stellen, die de focus wil leggen op het  kanaal van IT-resellers. In samenwerking met Tech Data wil Belgacom gebundelde oplossingen in de markt zetten.

“Onze nieuwe SME-IT afdeling kadert in de evolutie die heel Belgacom doormaakt,” zegt vice president SME Enterprise Business Unit Jean-Michel Courtoy. “We stappen over van ons traditionele platform model naar een dienstenmodel.” Eenzelfde evolutie ziet Belgacom in de IT-markt, waar tendensen als ‘software as a service’ en ‘cloud computing’ opgeld maken. En het spreekt vanzelf dat Belgacom in het cloud-gebeuren een belangrijke rol wil spelen.
 
“Alle bouwstenen zijn klaar voor de uitbouw van een afzonderlijk kanaal dat onze producten naar de KMO brengt,” zegt Walter Van Uytven, die sinds begin september aan het hoofd staat van de SME-IT afdeling van Belgacom. Momenteel wordt een volledig IT-reseller partnerprogramma uitgewerkt, dat tegen eind dit jaar operationeel moet zijn.
 
Als eerste pilootproject stelde Belgacom al een bundel samen waarbij een notebook of een netboek van HP worden gecombineerd met de draadloze connectiviteit van Belgacom. “Dit is een bundel die volledig ‘ready-to-use’ is,” benadrukt Courtoy, “en de ideale manier om aan upselling te doen. Vroeger moest een reseller zelf de reflectie maken om connectiviteit te verkopen wanneer een klant om een notebook vroeg.”
 
Courtoy benadrukt dat Belgacom met SME-IT een open model wil hanteren, en dat het partnership met HP (voor de hardware) en Tech Data (dat toegang biedt tot de resellers) niet exclusief is. Niets sluit uit dat straks met andere partijen wordt samengewerkt. Daarbij wordt gekeken naar criteria als kwaliteit van de producten, dienstverlening, complementariteit met Belgacom diensten,…

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business