Nieuws

Windows 7 heeft nu al groter marktaandeel dan Linux

Drie weken voor Microsoft Windows 7 uitbrengt, blijkt het besturingssysteem al een groter marktaandeel op de desktop te hebben dan Linux. Het aandeel van Windows Vista bijft intussen achteruitgaan.

De cijfers zijn gebaseerd op metingen van Net Applications. Dat mat het cijfer in augustus en september. Windows 7 had toen al respectievelijk 1,18 en 1,52 procent marktaandeel. Open source besturingssysteem Linux haalde toen telkens een marktaandeel van minder dan 1 procent.
 
Windows 7 komt pas op 22 oktober officieel beschikbaar, maar op diverse momenten werden al versies van Windows 7 vrijgegeven. Zo was de officiële beta er al in januari, terwijl de release candidate van mei tot augustus kon worden gedownload. En de afgelopen maanden vond Windows 7 ook al zijn weg naar ontwikkelaars, ict-professionals en een aantal bedrijfsklanten.
 
Het meest populaire besturingssysteem is nog steeds Windows XP, dat acht jaar oud is, maar een marktaandeel haalt van 72 procent. Windows Vista haalde in augustus een piek van net iets minder dan 19 procent, maar is dalende. Apple haalt met zijn diverse OS-X versies en marktaandeel van iets meer dan 5 procent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business