Nieuws

Flash toch op Iphone

Adobe heeft een speciale verrassing tijdens zijn keynote op de Adobe Max-conferentie. Het bedrijf toont Flash op de Iphone. Al gebeurt dat via een omweg en heeft Apple voorlopig geen zin in samenwerking.

"Het is waar", zegt productmanager Doug Winnie vlak nadat Adobe een applicatie toont waarin personages van South Park opdraven in een Flash-omgeving op de Iphone. Hoe dat precies in zijn werk gaat, wordt nog niet verklapt. Maar al snel wordt duidelijk dat het platform zich beperkt tot de applicaties.

In de Safari-browser van Apple blijft Flash voorlopig afwezig. Tijdens een vraag-antwoordsessie na de keynote is het antwoord van technisch directeur Kevin Lynch kort maar duidelijk: "Dat moet je aan Apple vragen." Naar eigen zeggen staat Adobe open voor samenwerking, maar die bereidheid is momenteel niet wederzijds.

Hoewel Adobe zegt dat het gesprekken blijft voeren met Apple, windt het bedrijf er geen doekjes om. In een Mythbusters-parodie tonen technisch directeur Kevin Lynch en Johnny Loiacono, senior vicepresident van de Creative Solutions Business Unit, hoe ze koste wat kost Flash op het toestel willen.

Uiteindelijk komt het erop neer dat ontwikkelaars alle ontwikkelingstools voor Flash kunnen gebruiken om voor de Iphone aan de slag te gaan. Dat gebeurt via Flash Professional CS5, waarvan later dit jaar een publieke bèta verschijnt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business