Nieuws

Regering legt basis elektronische maaltijdcheques

De ministerraad heeft vorige week vrijdag de wettelijke basis gelegd voor elektronische maaltijdcheques. Het eigenlijke werk voor het dossier kan nu starten.

De regering heeft nu een Koninklijk Besluit klaargemaakt waarin zij zichzelf in staat stelt om erkenningsvoorwaarden uit te schrijven. Ze mag daarmee wetten maken waaraan de uitgevers van elektronische maaltijdcheques moeten voldoen.

De Raad van State heeft om dit wettelijk kader gevraagd. Daarmee is de eerste horde genomen in de ontwikkeling van elektronische maaltijdcheques. De regering had het plan voor de cheques al opgenomen in het regeerakkoord van 18 maart 2008.

Nog lange weg
Voor de elektronische cheques er daadwerkelijk komen, is nog een lange weg te gaan. De inhoudelijke voorwaarden voor erkenning zijn de eerste stap. De ministers moeten het eens raken over de regels waaraan de uitgevers van maaltijdcheques moeten voldoen.

Een politieke consensus lijkt moeilijk te bereiken. Er zijn namelijk vier ministers betrokken, van vier verschillende politieke partijen: minister van KMO’s en Zelfstandigen Sabine Laruelle (MR), minister van Werk en Gelijke Kansen Joëlle Milquet (CDH), minister van Sociale Zaken Laurette Onkelinx (PS) en minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen Vincent van Quickenborne (OpenVLD). 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business