Nieuws

Chipmarkt trekt weer aan

Goed nieuws voor chipfabrikanten. Volgens Future Horizons, een Brits analistenbureau voor de chipmarkt, worden er weer meer chips verkocht. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is er een stijging van twintig procent.

Door het herstel past Future Horizons zijn verwachtingen voor 2009 aan. Het bedrijf verwachtte een daling van veertien procent ten opzichte van 2008. Dat wordt nu beperkt tot tien procent. "We zien een opmerkelijk herstel, gezien de malaise die we vorig jaar rond deze periode constateerden", zegt directeur Malcolm Penn.

Volgens Future Horizons begon de heropleving al aan het einde van het eerste kwartaal, met een groei van zeventien procent in de drie maanden daarna.

Ongeloof
Ondanks de goede resultaten blijft er wel ongeloof in de sector. "Psychologisch zou dit een stimulans moeten geven, maar in plaats daarvan heerst er een sfeer van ongeloof en ontkenning", zegt Penn. Het publiek vraagt zich af of dit een echt herstel is, of eerder een kleine opleving.

Voor 2010 heeft het analistenbureau alvast veel hoop. Volgens hen zit de chipmarkt midden in de herstelcyclus. Daarom verwacht het volgend jaar een groei van maar liefst 22 procent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business