Nieuws

Nvidia zegt neen tegen Intel-compatibele chip

De baas van Nvidia zegt dat zijn bedrijf niet aan een Intel-compatibele chip werkt. Hiermee wil hij de hardnekkige geruchten die de ronde doen voorgoed uit de wereld helpen.

Aan Nvidia-CEO Jen-Hsun Huang werd in een interview gevraagd of de mogelijk bestaat dat het bedrijf met een eigen x86- (Intel-compatibele) chipset voor de dag komt. Die vraag werd gesteld nadat Nvidia uitstekende resultaten liet optekenen in het derde kwartaal. Het gerucht dat Nvidia een chip ontwikkelt die dezelfde software kan draaien die op alle Intel- en AMD-gebaseerde pc’s draait, gaat al een tijdje mee.

“Nee”, antwoordt Huang op de vraag of het gerucht klopt. “De strategie van Nvidia is erg duidelijk. Ik ben daar heel open in: nu, meer dan ooit tevoren, moeten we ons focussen op visueel en parallel computeren.”

Strategie
De Nvidia-baas vertelt verder ook waar hij de beste kansen voor groei ziet. “Onze strategie is om onze GPU (grafische processoreenheid) zo breed mogelijk te verspreiden in alle soorten platformen. Voor GPU’s in parallelle servers en ook voor cloud computing bestaan uitstekende groeimogelijkheden.”

“Verder blijven we proberen om onze GPU’s ook in laagpresterende systemen te stoppen en er mobiele computers mee aan te sturen”, voegt Huang er nog aan toe. Daarmee verwijst hij naar de Tegra-chip, die bijvoorbeeld gebruikt wordt om de Zune HD, de mediaspeler van Microsoft, aan te sturen.

Nvidia mag dan wel ontkennen, toch beweert van Doug Freedman van Broadpoint Amtech dat het bedrijf zich op de x86 CPU-markt zal begeven: “Volgens ons zal Nvidia genoodzaakt worden om een leverancier van x86-CPU’s te worden, misschien zelfs al in de komende twaalf maanden, om hun inkomsten te vrijwaren.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business