Nieuws

Nieuwe channel-verantwoordelijken bij HP

Begin deze maand heeft HP zijn afzonderlijke SPO channel business unit opgedeeld over de verschillende productgerichte units. Dat geeft ook aanleiding tot een reeks nieuwe verantwoordelijkheden. SPO-manager Erik Hikspoors is voortaan channel-baas bij de PSG afdeling.

“HP wil zijn leidende rol behouden en het is efficiënter om de channel-inspanningen terug bij de business units te leggen,” zegt Erik Hikspoors. “HP is één van de weinige echt globale spelers, en dan doel ik niet alleen op onze wereldwijde aanwezigheid, maar ook op het feit dat we zowel leveren aan consumenten en KMO’s als aan grote ondernemingen, terwijl we ook een heel breed gamma hebben, met printers, servers, storage, software, netwerken, pc’s,…” In elk van die markten moet HP concurreren met andere spelers. “Om focus te houden op deze markten en op de concurrenten die we in die markten hebben, is het beter om de business unit zelf hun verkoopsstrategie te laten bepalen.”
 
Hikspoors wijst er op dat resellers binnen SPO ook al werkten met specialisten van bv IPG of PSG, dus dat zal niet veranderen. Integendeel, de specialisten zullen nog in nauwer contact staan met de productorganisaties.
 
Loert de verleiding niet om de hoek om meer direct te gaan verkopen nu SPO niet langer mee de ‘go-to-market’ bepaalt? Hikspoors ontkent krachtig: “voor al onze business units is het van absoluut belang dat er goed getrainde partners zijn die onze producten verkopen. Daarom blijven we investeren in de kennis van onze partners.”
 
Met de reorganisatie zijn ook een aantal personele wissels gemoeid. Erik Hikspoors zelf wordt binnen de PSG-groep verantwoordelijk voor het hele channel-gebeuren, dus zowel voor de consumenten als de bedrijfsklanten. Als SPO-baas richtte hij zich enkel op de B2B-markt. Binnen de ESS business unit wordt Marc De Backer verantwoordelijk voor het kanaal. De IPG channel organisatie wordt geleid door Nicolas Stasse, die deze functie combineert met zijn rol als IPG country manager. De HPS channel organisatie komt onder de leiding van Luc Wauters. Gunther Van Audenhove tot slot komt aan het hoofd van de ProCurve channel organisatie.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business