Nieuws

HP neemt netwerkenspecialist 3Com over

HP wil 2,7 miljard dollar in aandelen neertellen om het netwerkenbedrijf 3Com over te nemen. Door de overname verruimt HP zijn aanbod en voert het de strijd met Cisco om het datacenter op.

HP heeft met ProCurve zelf ook al een netwerkenafdeling, maar de oplossingen van 3Com zijn grotendeels complementaire. Voor HP betekent het meteen ook een versterking van zijn aanwezigheid in China, via H3C, de huidige eigenaar van 3Com. HP wil ook de R&D afdeling in China behouden. De H3C producten zijn in grote mate gericht op de grote ondernemingen. Met de overname verwerft HP ook de Tippingpoint beveiligingssoftware van 3Com.
 
De laatste maanden is er een toenemende rivaliteit tussen datacenterspecialisten als HP of IBM en Cisco. Cisco probeert steeds meer terrein te winnen in het datacenter met de aankondiging van onder meer servers. Zowel HP als Cisco proberen een totaaloplossing te creëren zodat partners en klanten één geïntegreerd geheel kunnen kopen, liever dan zelf diverse deeloplossingen te moeten combineren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business