Nieuws

Dimension Data dankt groei aan internetbellen

IT-integrator Dimension Data zag het afgelopen jaar zijn omzet stijgen tot 4,5 miljard dollar, tegenover 3,9 een jaar ervoor. Ook de Belgische afdeling doet het goed, onder andere omdat er veel IP-telefonie is verkocht.

“We kunnen geen details vrijgeven omdat we een beursgenoteerd bedrijf zijn, maar onze groei is zeker dubbelcijferig”, zegt Belgisch topman Pierre Dumont. Het afgelopen jaar heeft de Belgische vestiging 25 nieuwe klanten binnengehaald.

De nieuwe klanten komen uit verschillende sectoren, maar ze liggen wel in de hogere middenmarkt. Daaronder verstaat Dimension Data bedrijven met meer dan driehonderd werknemers.

Voip maakt het jaar
Het afgelopen jaar kende Dimension Data vooral een groei in Voip ofwel internettelefonie. “De markt van de IP-telefonie groeit in België ongeveer twintig procent. Daarmee vergeleken groeien de activiteiten van Dimension Data in die markt sneller”, aldus Dumont.

Dat er veel vraag is naar IP-telefonie komt Dimension Data mooi uit, want voor elke euro die klanten aan een IP-telefoontoestel betalen, geven ze zes euro uit aan bijkomende diensten. Dat geld wordt dan gespendeerd aan de integratie met samenwerkingssoftware, of andere communicatiemiddelen zoals e-mail of instant messaging. En daar worden ook nog beveiligingsdiensten bij geleverd.

Crisis?
De resultaten van dit jaar zouden het effect van de crisis moeten weergeven. Toch beweert Dimension Data dat de crisis niet op alle klanten dezelfde uitwerking heeft.

“Het verschilt erg van klant tot klant”, weet Dumont. “In de chemiesector had je bedrijven die niet meer investeerden, maar je had er ook die er agressiever tegenaan gingen. Die gingen dan investeren in IT om hun operationele kosten naar beneden te krijgen.”

Het verschil in mentaliteit bij klanten is ook de reden dat Dimension Data dit jaar 25 nieuwe klanten heeft binnengehaald. Het bedrijf is op zoek gegaan naar wie wilde investeren om kosten te snoeien.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business