Nieuws

Adobe vernieuwt Google Docs-alternatief

Adobe gaat dit weekend een gestroomlijnde versie van zijn online kantoor- en samenwerkingssuite Acrobat.com voorstellen.

De website biedt de mogelijkheid om tekstdocumenten aan te maken en te delen. Gebruikers kunnen er vergaderingen opzetten en bestanden naar elkaar versturen. Tegen betaling kan men er ook pdf’s aanmaken, grotere vergaderingen houden en grotere bestanden versturen.

Zaterdag na middernacht gaat Adobe de suite enkele uren offline halen om een upgrade door te voeren. De verwarrende situatie dat er drie verschillende online toepassingen waren om bestanden te beheren, wordt opgelost. Adobe gaat één bestandsbeheerder maken waar de andere toepassingen op inhaken.

Andere achtergrond
Acrobat licht nog een aantal wijzigingen toe aan onze Amerikanse collega’s bij CNet. Zo zou de nieuwe bestandsbeheerder wit worden in plaats van donkergrijs. Daarmee wordt een recente Adobe-traditie van donkere achtergronden doorbroken. Het nieuwe kleurenschema maakt het wel simpeler om een onderscheid te maken tussen verschillende bestandstypes. Het zou ook beter leesbaar moeten zijn.

Ook nieuw is een zoekmotor. Mensen willen – net zoals bij concurrent Google Docs – door hun bestanden kunnen zoeken. In eerste instantie komt er de mogelijkheid om in de bestandsnamen te zoeken, later ook in de tekst zelf.

Gebruikers zullen ook lijstjes kunnen maken met bestanden, vergelijkbaar met playlists in muziekspeler Itunes van Apple. De bestanden blijven staan waar ze staan, maar ze zijn ook te raadplegen in een lijstje.

Zes miljoen gebruikers
Door deze veranderingen zou Adobe meer mensen moeten kunnen bereiken met zijn online dienst. Op dit ogenblik heeft deze zes miljoen gebruikers, en elke week komen er nog honderdduizend bij. De prijzen van de betaalde diensten veranderen niet.

Adobe heeft ook een plan klaar om samenwerken aan documenten te ontwikkelen. Meerdere gebruikers kunnen dan aan een document werken, terwijl de veranderingen bijgehouden worden. Daarmee wint de online suite aan geloof in de zakelijke wereld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business