Nieuws

Belgacom ICS rondt Afrikaanse overname af

Belgacom International Carrier Services heeft de overname van een onderdeel van de Zuid-Afrikaanse telecomoperator MTN afgerond. De internationale carrierdiensten worden samengevoegd.

Belgacom ICS (BICS) is een bedrijf dat het internationale telecomverkeer verzorgt. De meeste operatoren nemen diensten van BICS af voor de internationale afhandeling van gesprekken en sms’jes.

Vanaf december begint BICS met de integratie van het internationale wholesale-filiaal van MTN. De Zuid-Afrikaanse operator heeft een netwerk in Afrika en in het Midden-Oosten. Door de overname zal BICS de belangrijkste groothandelaar worden voor telecomverbindingen in Afrika. De telecomactiviteiten zelf neemt BICS niet over van MTN.

Belgacom versterkt greep op BICS
BICS is eigendom van Belgacom en het Zwitserse Swisscom. Door de overname van MTN wordt Belgacom meerderheidsaandeelhouder van BICS. De volledige controle over de internationale carrier komt daarmee in Belgische handen.

“Met deze transactie versterkt BICS zijn footprint en wordt het de toonaangevende internationale wholesale-operator in Afrika. MTN zal van een verbeterde efficiëntie en grotere schaalvoordelen kunnen profiteren en zijn klanten in Afrika en het Midden-Oosten een verbeterd internationaal dienstenaanbod van hoge kwaliteit kunnen bieden”, aldus het persbericht van Belgacom ICS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business