Nieuws

Alliantie rond HP helpt Sun-klanten opstappen

HP gaat samen met de softwarehuizen Microsoft, Novell en Red Hat klanten van Sun helpen migreren. De actie valt midden in een periode dat de toekomst van Sun vrij onzeker is.

Het afgelopen jaar stapten meer dan 350 klanten over van Sun naar oplossingen gebaseerd op hardware van HP. Dat is ongeveer één klant per dag. Blijkbaar wil HP dat tempo opdrijven door met een actie te komen.

“Lagere totale kosten van eigenaarschap”, dat belooft HP aan Sun-klanten die overstappen naar een systeem met software van Microsoft. Wie kiest voor Novell, krijgt een betere uptime. De belofte voor Red Hat is een verbeterde prestatie en een vereenvoudigde migratie.

Wie wil, kan ook voor het besturingssysteem van HP zelf kiezen: de Unix-variant HP-UX 11i. Het is zelfs mogelijk om Solaris te gebruiken, het besturingsssyteem van Sun.

Vereenvoudigde overstap
Om de overstap makkelijker te maken, biedt HP een migratieprogramma aan. Daarin zit een eerste onderzoek, een applicatiemigratie, oplossingen voor het besturingssysteem en support voor de levensduur van de omgeving.

Het pakket van HP houdt nog een aantal bijkomende voordelen in. Er zijn kortingen op opleidingen voor Suse Linux Enterprise of voor Red Hat.

Onzekere tijden
Het aanbod van HP valt net in een periode dat de toekomst van Sun niet helemaal zeker is. Het bedrijf wordt op dit ogenblik overgenomen door Oracle, maar de deal komt maar moeilijk rond. Een goedkeuring van Europa wordt pas op zijn vroegst begin volgend jaar verwacht.

Door Europa’s terughoudendheid is niet helemaal duidelijk of Sun wel in zijn geheel bij Oracle terechtkomt (hoewel het daar toch sterk op begint te lijken.) Maar het blijft ook onzeker wat Oracle van plan is met de hardware van Sun. Er is namelijk uitgelekt dat Oracle de hardwareafdeling van Sun liever niet mee wil overkopen.

In ieder geval is een overname traditioneel een periode van onzekerheid voor klanten. Concurrenten spelen daar dan op in door zekerheid voor te spiegelen bij een overstap.

businesshpitprofessionalmicrosoftnieuwsnovelloracleredhatstrategischsununixzakelijk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals