Nieuws

3Com Benelux heeft nieuwe country manager

Netwerkenspecialist 3Com heeft Attila van Dam aangesteld als country manager voor België, Nederland en Luxemburg. Van Dam volgt Bart Ankoné op die vorige zomer onverwacht het bedrijf verliet. In november maakte HP bekend dat het 3Com overneemt.

Attila Van Dam wordt verantwoordelijk voor het vaststellen van de zakelijke strategie van 3Com in onze regio. Daarnaast zal Van Dam de verkoop van 3Com- en H3C-netwerkoplossingen stimuleren. Dit doet hij met behulp van partners en salesteams die direct in contact staan met de klant.

Van Dam heeft uitgebreide ervaring in de IT en met bedrijfsnetwerken. Zo was hij onder meer sales directormMultinational and corporate accounts bij Verizon Business, sales director bij Dimension Data Nederland en sales manager large accounts bij Madge Networks B.V.

“Het is een bijzonder interessante tijd om bij 3Com aan de slag te gaan,” vindt Van Dam zelf. “Het bedrijf heeft net zijn dertigjarige aanwezigheid in de voorhoede van de technologiemarkt gevierd. Deze uitstekende positie heeft 3Com veroverd door netwerken te leveren met een bijzonder hoge toegevoegde waarde voor de klant. Tegenwoordig zetten we de gevestigde orde in de netwerkindustrie op zijn kop met onze H3C-netwerkoplossingen voor grote bedrijven. Deze bieden een uitstekende prijs/prestatieverhouding, hoge energie-efficiëntie en een lage Total Cost of Ownership.”

 
In november maakte HP bekend dat het 3Com wil overnemen. Het bedrijf heeft daar 2,7 miljard dollar voor over. HP heeft met Procurve zelf al een netwerkenlijn, maar zegt dat die complementair is met die van 3Com/H3C. HP wil zijn netwerkenpoot versterken nu een netwerkenspecialist als Cisco steeds meer datacenterproducten lanceert en zo HP in zijn core business bedreigt. De overname moet in de eerste helft van dit jaar afgerond worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business