Nieuws

Euphony Benelux wordt zelfstandig

Via een management buy-out wordt Euphony Benelux een zelfstandig bedrijf. De overname gebeurt door drie investeerders, waaronder het huidige management onder leiding van Frank Van de Wege, oprichter van Euphony in België.

Euphony Benelux rapporteerde voorheen aan de Europese zetel in het Verenigd Koninkrijk. Vanaf nu is het een zelfstandige entiteit in de Benelux. De overname komt er na een initiatief van het Belgische management om de Benelux-onderneming tot een autonome zetel om te vormen.

Management wordt hoofdaandeelhouder
Hoofdaandeelhouder wordt het Belgische management onder leiding van Frank Van de Wege, die Euphony in België oprichtte. Hij maakte van het bedrijf de afgelopen tien jaar een succesvolle onderneming.

De bekende Nederlandse investeerder Koos De Vink zal als externe specialist aandeel nemen in Euphony Benelux. De Britse Barclays Bank is de derde partij die mede-eigenaar wordt.

“We willen met de buy-out terug naar de situatie van 2003 en 2004, toen we met de Benelux een zelfstandige koers konden varen. In de periode daarna kwam er een Brit aan het roer. Die wou zo snel mogelijk de wereld veroveren. Dat kost tijd en geld. In die periode heeft de Benelux-afdeling veel geld moeten afdragen aan de Britse hoofdzetel, goed voor 61 procent van de inkomsten van Euphony”, verklaart Frank Van de Wege.

 “Het geld dat naar de groep vloeide, kunnen we nu na de buy-out opnieuw investeren. We gaan ons toeleggen op convergentie tussen de producten, zoals onze concurrenten al doen. We hebben daar een inhaalbeweging te maken”, aldus Van de Wege.

6 tot 8 miljoen winst
In 2010 verwacht
Frank Van de Wege een winst die tussen 6 en 8 miljoen euro ligt. Voor de omzet verwacht hij in 2010 een kleine daling, die weer ombuigt in een stijging in 2011 en 2012.

Dankzij deze overname beschikt Euphony Benelux over de bestaande onderneming, de rechten op het merk Euphony en de volledige IT-infrastructuur. Om de overname van de Benelux-organisatie te sterken, tekent Euphony meteen een nieuw samenwerkingscontract met provider Mobistar voor de komende vijf jaar.

 

Update 05/01/2010 14u09: reactie Frank Van de Wege toegevoegd

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business