Nieuws

Bart Van Coppenolle doet stap terug bij Metris

Bart Van Coppenolle treedt terug als CEO van Nikon Metrology (Metris) en wordt consultant.

De mede-oprichter van Metris deelde het nieuws gisteren mee aan zijn medewerkers. De beslissing dateert van eind vorig jaar. "Het is een beslissing in wederzijds overleg", zei hij daarover gisteren. "De overnemer, Nikon, profileert zich meer als de nieuwe beslissingnemer. En op zich heb ik daar geen probleem mee, maar twee hanen is er één te veel."

Van Coppenolle was bij de overname van het meettechnologiebedrijf door het Japanse Nikon gevraagd om nog drie jaar als CEO aan te blijven. Hij had zich daartoe ook contractueel verbonden. De jongste maanden was gebleken dat Nikon zelf steeds meer de beslissingen naar zich toe trok. Van Coppenolle besloot daarom dat het beter was het contract aan te passen.

De 2,5 jaar die hij normaal nog voor Nikon Metrology aan de slag was, is nu omgezet in een consultancycontract voor een periode van 18 maanden.

Metris van de beurs
Nikon maakte in de eerste helft van vorig jaar een bod op Metris bekend van 5,5 euro per aandeel. De Japanners waardeerden het bedrijf op 71,5 miljoen euro (aandelenwaarde) en namen ook nog eens de 87 miljoen euro schulden over.

Na het bod volgde een uitrookbod en verdween Metris van de beurs. Metris werd in 1995 opgericht als een spin-off van de KU Leuven en groeide tot in 2007 als kool. Overnames speelden daarin een rol: er kwamen er zo’n 15 aan te pas. Daardoor kon Metris zijn klanten zowel meethardware, toepassingssoftware als dienstverlening voor alle vormen van dimensionale kwaliteitscontrole aanbieden.

Opnieuw ondernemer?
Van Coppenolle, geboren in 1970, sluit niet uit dat hij in de toekomst opnieuw als ondernemer aan de slag gaat. Toen hij Metris mee oprichtte, was hij nog een piepjonge burgerlijk ingenieur met een diploma filosofie, die onderzoek deed aan het departement Werktuigkunde van de KU Leuven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business