Nieuws

HP stelt nieuwe distributeur aan voor PSG-afdeling

Sinds begin dit jaar heeft HP er een nieuwe distributeur bij. De Personal Systems Group is een samenwerking gestart met ETC. Met deze extra distributeur mikt HP in de eerste plaats op groeimogelijkheden bij de kleine KMO’s, SBSO in het HP-jargon. ECT verbindt er zich toe enkel HP en complementaire producten te verdelen.

HP heeft niet voldoende aan de distributiemogelijkheden van zijn twee broadliners Tech Data en Ingram Micro. Het stelde voor zijn PSG business unit ETC aan als derde distributeur. In Nederland, Frankrijk en de UK was er al een samenwerkingsverband tussen ETC en HP. In deze landen is ETC een sterke speler onder de distributeurs. In Nederland heeft ETC zelfs een volledige afdeling die zich focust op HP. Voor België werd een exclusieve samenwerking opgezet, wat betekent dat ETC in België voor hun PC aanbod uitsluitend het HP merk en enkele complementaire vendors zal vertegenwoordigen.
 
Voor de keuze van een 3e distributeur schreef HP een tender uit. De exclusiviteit die ETC biedt door enkel HP te verdelen voor hun PC aanbod, was een belangrijk keuzecriterium. Het is volgens HP niet de bedoeling om bestaande business te herverdelen over de 3 distributeurs, veeleer extra focus leggen op nieuwe business.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business