Nieuws

BCD protesteert tegen nieuwe Auvibel taksen

De beroepsfederatie van resellers, BCD, protesteert heftig tegen de invoering van de nieuwe Auvibel taks. BCD vindt het niet kunnen dat minister Van Quickenborne zomaar ingaat op de vraag van Auvibel om extra taksen te heffen omdat Auvibel naar eigen zeggen te weinig inkomsten heeft.

In de nieuwsbrief die BCD begin deze maand naar zijn leden verstuurde, haalt BCD hard uit naar de nieuwe Auvibel-taks. “Hiermee wordt  België weer een topspeler in Europa  op gebied van  absurde extra nieuwe kopieertaksen,” schrijft gedelegeerd bestuurder Dirk De Jonghe. “België  heeft reeds de hoogste taksen en int in tegenstelling tot andere landen daarop nog eens BTW.” BCD noemt dit regelrechte concurrentievervalsing en vraagt zich af wat er gebeurd is met het geld dat over de jaren heen geïnd is.

BCD noemt deze verhoogde taks op harde schijven, USB-sticks en smartphones pervers: “deze toestellen worden quasi voor 100% gebruikt om copies te maken van gegevens die niet onderhevig zijn aan auteursrechten.  Zo’n maatregelen zorgen  er alleen maar voor dat onze prijzen tegenover het buitenland duurder worden. Gevolg bekend voor de sector.”
 
In de nieuwjaarsmededeling komt BCD ook nog terug op het Start2Surf-verhaal. BCD betreurt dat de eigen voorstellen om eID-infostanden in de IT-zaken te plaatsen na een eerdere goedkeuring, toch afgeblazen werd.  Dirk De Jonghe zegt na lange onderhandelingen met de overheid toch het maximale uit de brand gesleept te hebben, ook al voegt hij er aan toe dat BCD geen voorstander is voor deze vorm van actie. “ We hebben andere en betere voorstellen geformuleerd maar de politiek beslist uiteindelijk. BCD bereikte dat door de upselling mogelijkheid toch een winstmarge kan worden gemaakt.”
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business