Nieuws

Mobiele versie Firefox is klaar

Browsermaker Mozilla heeft versie 1.0 van Firefox voor mobiele telefoons vrijgegeven. Nokia’s platform Maemo 5 krijgt de primeur.

De mobiele versie van Firefox probeert zich op een aantal vlakken te onderscheiden van andere mobiele browsers. Net zoals bij de originele versie staat Firefox extensies toe waarmee je de browser op maat kunt uitbreiden.

Een van die extensies is Mozilla Weave Sync 1.0, dat sinds kort voor Firefox beschikbaar is. Deze plug-in synchroniseert je bladwijzers en geschiedenis online op verschillende toestellen.

De mobiele browser is voorlopig wel maar op twee toestellen beschikbaar: de Nokia N900 en de internettablet N810. Twee toestellen die draaien op het relatief onbekende Maemo, het Linuxplatform van het bedrijf.

Geen Flash
Mozilla heeft onlangs nog een derde release candidate uitgebracht waarin geen Flash meer wordt ondersteund. Naar eigen zeggen zou dit zijn omdat sites met Flash-inhoud voor prestatieproblemen zorgen.

Wel zorgt Mozilla voor een zogenaamde Youtube-enabler. Hiermee kun je toch Youtubefilms afspelen zonder Flash. Voor overige Flashgerelateerde inhoud werkt Mozilla intussen aan een oplossing.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business