Nieuws

CA-partners hoopvol over 2010

Naar jaarlijkse gewoonte ondervroeg softwarebedrijf CA zijn partners over hun vooruitzichten voor 2010. De partners van CA tonen zich opvallend positief over het nieuwe jaar. De Belgische partners bleken wel minder positief dan hun buitenlandse collega’s.

Alles samen ondervroeg CA in Noord-Europa 101 partners, waarvan vijftien in België. Tachtig procent van deze partners verwacht dat de economische vooruitzichten voor 2010 beter zijn. Slechts vier procent gaat er van uit dat het nog slechter zal gaan dit jaar. In België kleuren de partners het plaatje minder rooskleurig. Hier zijn er maar 60 procent die denken dat het zal verbeteren. De Belgen tonen zich ook minder optimistisch op het vlak van de stijging van de IT-budgetten. Terwijl in de rest van Noord-Europa 43% er van uitgaat dat die budgetten in 2010 groter zullen worden, ligt dat cijfer in België slechts op 33%. Binnen heel Europa zijn alleen de Spaanse resellers minder positief dan de Belgische.
 
Wanneer het over technologieën gaat, zijn de Belgen nog meer dan de Noord-Europese collega’s zeker dat virtualisatie en cloud computing budgetten zullen losweken. 87% van de Belgische resellers gokt op virtualisatie, terwijl 68% van de Belgische resellers een verhoging van de budgetten voor cloud computing zien.
 
Andere groeidomeinen die de CA-partners zien, zijn internet security, recovery management en data center automation. In tegenstelling tot een jaar geleden, scoort groene IT niet meer zo hoog in deze ranking. Van een derde plaats in 2009 valt dit thema nu terug tot een zesde plaats.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business